ABBA THE MUSEUM - Virtual Photo Session V.2

Få möjligheten att ha på dig Abba-medlemmarnas glammiga kläder och posera framför kameran!

Om caset

Efter att vi på Spree gjorde 10 lösningar till Abba-museets utställning The full story, fick vi förtroendet att förbättra en av deras befintliga och väldigt populära lösningar “Virtual Photo Session”. I och med lösningens popularitet så var det viktigt att vi skulle behålla dragningskraften från den gamla versionen samtidigt som vi skulle addera tekniska och visuella förbättringar.

På den interaktiva stationen får besökarna möjligheten att se sig själv som en eller flera av medlemmarna i Abba där de får posera i en fotosession. Stationen kan brukas av upp till sex personer åt gången och är en rolig och immersiv upplevelse för både unga och gamla. I slutet av en session skapas ett gruppfoto av samtliga deltagare som sedan kan laddas ner hemifrån som en souvenir.

Virtual Photo Session V.2

Se dig själv som en av Abba-medlemmarna

I Virtual Photo-session får museets besökare möjligheten att se sig själva i Abbamedlemmarnas kläder. Med hjälp av en Kinect-kamera kan besökarna poosa som någon av Abbamedlemmarna. Upplevelsen startar med att besökarna får sätta sig och ta en selfiebild i ett fotobås där deras ansikte sedan 3D-genereras och placeras på avbildningar av Abbamedlemmarna.

Scenkläder från Europa och Australienturnén 1977


De guldiga och vita scenkläderna som museets besökare får se sig själva i på Virtual photo session är designade av Owe Sandström och bars av Abbamedlemmarna under deras Europa och Australienturné 1977.


Kinect & 3D-generering


Lösningen är byggd med spelmotorn Unity och använder en Kinect-kamera för att läsa av användarnas rörelser. Deltagarnas ansikte fotas med en webkamera där bilden sedan 3d-genereras och placeras på Abbamedlemmarnas kroppar.


Om ABBA The Museum

“ABBA The Museum är mer än ett vanligt museum. Här hittar du självklart medlemmarnas kläder, guldskivor, originalprylar, memorabilia och mycket mer, men hos oss är Du en viktig del av upplevelsen!

Vi vill att du ska få uppleva känslan av att vara den femte medlemmen i ABBA. Att se hur du klär i deras legendariska scenkostymer, sjunga i Polarstudion och kliva upp på scenen tillsammans med bandet. Det finns så mycket att uppleva här!”