Spree har tillsammans med flygvapenmuseet skapat en interaktiv lösning som lockar fram byggarglädjen hos små och stora.

Utbildande och lekfullt flygplansnörderi

Är du en flygplansingenjör? I Drakel och Viggos verkstad dammas barnasinnet av och du får möjlighet att testa dina kunskaper i flygplansbygge. I denna lösning med Pixelsense Sur40 är målet att bygga ditt eget flygplan genom att sätta ihop flygplanskropp, vingar, propeller och landställ.

Flygplanet du byggt tas sedan in i verkstaden där analysen sker och räknar ut sannolikheten för att ditt plan kommer kunna flyga. Blir du godkänd här skickar du iväg ditt flygplan för att se det flyga iväg på en extern skärm på väggen. Den digitala lösningen finns att testa på Flygvapenmuseet i Linköping.

Visuellt manér

Som referens för det visuella formspråket fick Spree en bild på en Jan Lööf-tavla, en referens vi fann mycket engagerande. Utan att plagiera Jan Lööf har vi annamat den anda som finns i hans bilder och försökt förvandla detta till interaktiv grafik. Efter många skisser, tester och renderingar är vi väldigt nöjda med utfallet.

Vår roll i projektet

För att leverera skräddarsydda och engagerande lösningar involverar varje projekt olika kompetenser och tekniska krav. Nedan ser du vad vi bidrog med i just detta projekt.

Kompetenser

Verktyg

Formgivning

Interaktionsdesign

Utveckling

Projektledning

.NET

Pixelsense Surface

Win 7

Multitouch