Tekniska museet - Play Beyond Play

I September (2018) invigde Tekniska museet den andra delen av utställningen Play Beyond Play. Spree har varit med och utvecklat två interaktiva spelupplevelser som på ett innovativt och lekfullt vis låter museets besökare utforska spel och spelskapande.

Om caset.

De två interaktiva lösningar Spree har utvecklat kallas för Avatar och Stämningsorgeln. På Avatar får museets besökare möjligheten att skapa och personifiera en egen spelkaraktär som sedan interagerar med andra besökares avatarer. På Stämningsorgeln får besökarna navigera i en 3D-miljö och uppleva hur olika typer av musik och ljudklipp förändrar stämningen i scenen dom ser.

Utställningen Play Beyond Play är en helhetsupplevelse med en stor blandning av gammalt och nytt, där besökarna bland annat kan spela sina favoritspel, utforska spelhistorien och testa nya och innovativa spel. Avatar och Stämningsorgeln bidrar till utställningen med att  vara inbjudande och omvälvande upplevelser som lyfter in besökarna i spelvärlden.

Utforska våra lösningar


Om Tekniska museet och utställningen Play Beyond Play

“Play Beyond Play är Tekniska museets nya dataspelssatsning – en totalupplevelse med spelstationer och fantasifulla spelmiljöer.

Dataspelsutställningen Play Beyond Play är nu ett helt våningsplan med spelupplevelser – 1 000 kvadratmeter stort.”

“Här möts nostalgi, tidsfördriv och avancerad digital teknik när vi berättar historien om svensk dataspelsindustri – en av de mest utbredda kulturformerna i världen och en bransch som driver på den digitala teknikutvecklingen i snabb takt.

Satsningen samlar aktörer inom svensk spelindustri, flerårig forskning och tidigare erfarenhet av spelutställningar till en enda stor spelupplevelse.”