ABBA The Museum - The full story

Inför öppning av Abba The Museums nya utställning "ABBA The full story" har Spree skapat en interaktiv helhetsupplevelse som på olika vis förstärker besökarens upplevelse av museet och ger nya dimensioner till utställningen.

Om caset.

De 10 installationer Spree har skapat till utställningen fångar på olika sätt upp Abba-medlemmarnas karriärer efter medverkan i den framgångsrika gruppen. Museets besökare får till exempel dirigera musik från musikalen Chess, sjunga en sång med Kalle Moraeus och Orsa Spelmän eller hjälpa Donna från musikalen Mamma Mia att renovera sitt hotell genom att måla med virtuella färger.

Utställningen lägger stort fokus på interaktivitet och är en rolig, spännande och intressant upplevelse, där museets besökare ska få med sig både kunskap, skratt och minnen. Museets besökare får även möjligheten att ta med sig en bit av upplevelsen hem då flera stationer låter besökarna spara ner minnen från stationerna, te.x i form av poäng från Dirigenten, eller en låt man kan skapa och spela in på Mix-box.

Om ABBA The Museum och ABBA The full story

”ABBA The Museum är mer än ett vanligt museum. Här hittar du självklart medlemmarnas kläder, guldskivor, originalprylar, memorabilia och mycket mer, men hos oss är Du en viktig del av upplevelsen!

Vi vill att du ska få uppleva känslan av att vara den femte medlemmen i ABBA. Att se hur du klär i deras legendariska scenkostymer, sjunga i Polarstudion och kliva upp på scenen tillsammans med bandet. Det finns så mycket att uppleva här!”

”Även denna gång har vi satsat på interaktiva utställningar som gör historien levande. Här får du prova på att själv dirigera en virtuell orkester som spelar musik från “Chess”. Du kan sjunga tillsammans med bandmedlemmarna i Benny Anderssons Orkester eller hjälpa Donna i “Mamma Mia!” att måla om huset före bröllopet.

Se nya intervjuer som aldrig tidigare visats, filmklipp från alla de här 35 åren som gått, och massvis med foton!”