CLAVIUS/FOX FILMS

Spree skapade två olika multitouch-lösningar för de animerade filmerna RIO och Happy Feet 2.

Om caset

I det här projektet flyttade Spree fram gränserna inom offentlig touch-teknik i marknadsföringssyfte. Som ett led i kampanjen monterades touchskärmar på totalt tre utomhus-reklamytor i Stockholm, Göteborg och Malmö för den animerade bio-filmen Rio.

Spree skapade även en multitouch-lösning för ett surface-bord för den animerade filmen Happy Feet 2 där användaren fick lägga pussel och testa sitt logiska tänkande som placerades på Filmstaden Sergel i Stockholm.

Offentlig touchteknik

Visuell och spännande dimension.

I det här projektet flyttade Spree fram gränserna inom offentlig touchteknik i marknadsföringssyfte. Som ett led i kampanjen monterades touchskärmar på totalt tre utomhusreklamytor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Mottagaren hade möjlighet att, med hjälp av den senaste tekniken, lägga ett pussel direkt på reklampelaren och ha chans att vinna biobiljetter till filmen RIO. Pusselbitarna i spelet är uppbyggda med rörlig film vilket ger en visuell och spännande dimension.

Grafiskt material

Allt grafiskt material kommer från respektive film.

Multitouch

Visuell upplevelse med rörlig film blandat med interaktiva spel på multitouch-skärm.

Interaktivt pussel

Happy Feet 2

Spree skapade även ett interaktivt pussel på ett multitouch-bord placerat på Sergelbiografen i Stockholm inför lanseringen av den animerade bio-filmen Happy Feet 2.
Pusselbitarna i spelet är uppbyggda med rörlig film vilket ger en visuell och spännande dimension. Multitouch-bordet väckte mycket uppmärksamhet på filmstaden Sergel för både vuxna och barn!

Logiskt tänkande

Surfaceplattan väckte mycket uppmärksamhet på filmstaden Sergel där besökarna hade möjlighet att testa sitt logiska tänkande med hjälp av ett pussel – allt med grafiskt material från respektive film.

Multitouch

Visuell upplevelse med rörlig film blandat med interaktiva spel på multitouch-bord.

Om Clavius

”Clavius är en event- och reklambyrå som främst verkar inom film- och biografbranschen. Vi planerar, koordinerar och genomför eventuppdrag med hjälp av över 100 underleverantörer och samarbetspartners och våra egna montörer står för en trygg, säker och noggrann leverans. Ett av våra vanligaste uppdrag är marknadsföring av biograffilm. Vi jobbar även med grafisk formgivning, dekor och trycksaker samt alla typer av event. Vårt arbete grundar sig på kreativt idéarbete, projektledning och produktion i nära samarbete med våra uppdragsgivare. Med över 25 års samlad erfarenhet av inovativa projekt eftersträvar vi långsiktighet i alla våra kundrelationer.”