BONNIER

Spree tog, tillsammans med utvecklingspartnern Bonnier digitalt, hem årets utgåva av Microsoft  Awards i kategorin bästa Windows Phone-lösning.

Om caset

Inför den stora lanseringen av Nokia Lumia 800 med Windows Phone 7.5 hjälpte vi Bonniers digitala byrå BINK med att bygga ett mobilt ramverk som gör det möjligt för Bonnier Tidskrifter att publicera applikationer till deras många varumärken snabbt, säkert och enhetligt. I detta projekt samarbetade vi med Microsoft, BINK och Widespace.

Den tekniska lösningen är anpassad för nyheter och möjliggör för Bonnierbolagen att snabbt och flexibelt skapa appar på alla plattformar, inte bara Windows Phone, tack vare en molnbaserad innehållstjänst.

Ramverk

Windows Phone applikationer.

Resultatet blev ett ramverk som genom molntjänsterna snabbt och enkelt kommer åt all information och utseende, helt utan att behöva publicera om apparna på Marketplace.
Vid uppstart av appen kontrolleras de senaste inställningarna via API:et i Azure och eventuella förändringar och uppdateringar slår igenom direkt.
Lösningen blev ett ett utvecklat ramverk för att kostnadseffektivt arbeta med publicering av Windows Phone applikationer. Ramverket utvecklades till Bonnier för snabb och effektiv av tillförlitliga appar av hög kvalitet.
Arbetet med telefon har utvecklats till att omfatta en samlingsplats för nyheter för Windows 8.

Ramverket

Ramverket är skrivet i C# och utvecklat med Visual Studio 10, MS SQL server och Windows Phone 7.1 SDK. Den använder sig av ett API (REST/JSON) som driftas i Windows Azure för att hämta artikelinnehåll samt bilder, vilka även skalas om till rätt storlek och proportioner via en tjänst i Azure.

Molnet

Ramverket kan med fördel även användas för andra klienter, t.ex. Windows 8 app på en slate eller som en applikation på multi-touchdatorn Surface 2 (SUR40).
Genom att använda ramverkens tjänste- API:n och molntjänster så tog Spree projektet vidare att koppla mot andra klienter.

Nyhetsanpassad

Snabb och flexibel.

Spree utvecklade även en applikation på multitouch-plattformen Surface, där än en gång Azure API’t
användes. Resultatet blev även här en samlingsapplikation för ett urval av Bonniers titlar med de senaste nyheterna som hämtas via samma Azure API som för Windows phone apparna. Nyhets- applikationen visar framsidan på de valda titlarna och de senaste nyheterna.
Den tekniska lösningen är anpassad för nyheter och möjliggör för Bonnierbolagen att snabbt och flexibelt skapa appar på alla plattformar, inte bara Windows Phone, tack vare en molnbaserad innehållstjänst.
Lösningen ger en mer roligare och interaktiv nyhetsupplevelse!

Samlingsapplikation för Nyheter

En samlingsapplikation byggdes för nyheter byggdes på samma API. Applikationens användare: Expressen, DN, Teknikens värld, Privata affärer, Veckans affärer, Resumé och Börsguiden.

Surface Samsung SUR40

Interaktiv nyhetsupplevelse på Microsoft Samsung SUR40. Fleranvändare-system där användarna kan välja att läsa sin nyhetsartikel samtidigt som någon annan väljer en annan nyhet att läsa samtidigt.

Microsoft Award 2012

Vinnar-applikation!

Spree tog hem årets utgåva av Microsoft Awards i kategorin bästa Windows Phone-lösning.
Förutom vinsten i mobilkategorin “Phone” var lösningen även nominerad i alla övriga relevanta kategorier, såsom Client-Business, Client-Consumer samt Cloud-Consumer.

Vinst

Vinst i mobilkategorin "Phone"! 

Juryns motivering:  "Ett effektivt ramverk som underlättar skapandet av visuellt snygga mediaappar för Bonnier och med en spännande backend i Azure som gör det möjligt att underhålla appar på ett enkelt sätt utan att behöva publicera uppdateringar i Marketplace."

Mattias Carlson, redaktionschef Expressen Digitala Medier:

" Det är viktigt att finnas i alla kanaler, och i alla mobila system. Market Place är fortfarande en liten marknad, men har rimligen alla möjligheter att växa när Microsoft nu satsar mobilt. Vår windowsapp är snabb och mycket enkel att använda, jag tror läsarna kommer att gilla den."