GS1 PORTUGAL

Spree har kompletterat GS1 Portugals showroom med ett thumbnail gallery där de kan visa upp filmer, bilder och pdfer på en stor välvd skärmvägg.

Om caset

Spree har tidigare tagit fram ett helhetskoncept för GS1 Portugals Concept Centre. Konceptet innefattar digitalt innehåll samt en helhetsupplevelse med fysisk interaktion och interiörer. GS1 Portugal ville nu uppdatera sitt Concept centre med en applikation för att visa upp olika typer av mediamaterial, såsom filmer, bilder, pdfer och powerpoints på ett snyggt och smidigt sätt.

Spree utvecklade därmed ett specialanpassat mediegalleri som GS1 Portugal kan använda på sin stora välvda skärmvägg. Med hjälp av en liten airmouse kan GS1s anställda på ett smidigt och enkelt sätt bläddra, välja och spela upp det innehåll de har lagt upp i applikationen.

Specialanpassat mediegalleri

Snyggt, stilrent och smidigt!

Det nya mediegalleriet Spree har utvecklat blev ett snyggt och smidigt komplement till GS1 Portugals Concept Centre. I den befintliga lösningen Spree utvecklade till GS1 så visas en film upp på den välvda skärmväggen som en del i helhetslösningen i Concept centret. För att växla mellan den lösningen till det nya mediegalleriet så behöver de anställda på GS1 bara trycka på en hdmi-switch.

Specialanpassad upplösning

Den välvda skärmväggen mediegalleriet har utvecklats till har en anpassad, extra bred skärmupplösning som vi behövde ta hänsyn till vid utvecklandet av applikationen.

Smart och smidig styrning

För att navigera och kontrollera mediegalleriet så fick vi specialanpassa/mappa om inputen från en airmouse för att den skulle klara av samtliga interaktioner som applikationen kräver. Med airmousen kan användaren exempelvis navigera i mediegalleriets innehåll, bläddra i bildspel och starta, pausa och spola i videoklipp. Applikationen är skriven i C# med ramverket .NET.

CMS

Samtliga applikationer vi utvecklat till GS1 har ett CMS där vi och de på GS1 kan uppdatera och byta ut innehållet i applikationerna. CMSet är gjort i ASP.NET MVC och använder SignalR för uppdatering i realtid. För det nya mediegalleriet fick vi specialanpassa CMSet så att de anställda på GS1 enkelt kan ladda upp och uppdatera det innehåll till de vill visa upp i applikationen kopplat till de fyra olika kategorierna (bildspel, videos, pdfer och powerpoints).

Videoklipp

Om GS1 Portugal

”Främja samarbete och anpassning mellan alla aktörer i leveranskedjan genom ett enda språk för att identifiera, fånga och dela produktdata, tjänster och affärsdokument.

Hur? Med ett system av standarder unika, entydiga (GS1-systemet), som är ett resultat av avtal mellan företag och den mest använda globalt. Den mest synliga aspekten av detta system är streckkoden som identifierar miljontals produkter som cirkulerar i hela världen – i Portugal, inklusive området koden ”560”.

Vi gör saker vårt sätt och alla har sin egen världsbild. Även om skillnaderna berikande, dela, anpassning och skapa gemensamma mål är också grundläggande för byggandet av vår identitet.

Näringslivet är inte annorlunda. Från råvara till slutkunden, företag är lättare när leverantörer, kunder och partners samarbeta och talar samma språk med varandra.”