CENTRO

Centro ville göra kundens badrum till en konkret vision redan vid ritbordet. I Centros och Sprees lösning tog vi fram en designmodul där användaren kan visualisera sitt badrum.

Om caset

Spree utvecklade en egen programvara för visualisering av kakel, materialval och projektledning till nytta för Centros kunder och deras beställare.

Produktionen är ett skräddarsytt projekt- & kommunikationsverktyg för fackmän, beställare och slutkund.

Genom ett innovativt sätt ger vi genom denna lösning kunderna ett kreativt sätt att designa sitt egna badrum genom att välja bland Centros utbud av kakel och annan badrumsarkitektur.

Designverktyg för badrums-renovering

Skapa utifrån butikens sortiment.

Lösningen är en produktion av designverktyg för badrumsrenovering. Lösningen är framtagen för Microsofts 40″ multi-touch bord där säljare och kund kan bläddra och designa ett badrum utifrån butikens sortiment.
Designverktyget fungerar som en permanent lösning till butiken men den är också skapad för att kunden skall kunna använda den enkelt på valfri dator, smartphone och läsplatta.

Multi-touch

Lösningen är framtagen för Microsofts 40″ multi-touch bord .

Pixelsense

Med hjälp av Microsoft Pixelsense kan flera besökare interagera med bordet samtidigt.

Annpassningsbar designstudio

Butiker, mässor och event!

Centros Designstudio är uppbyggd av olika typer av hårdvara och används på flera olika hårdvaruplattformar som placeras både i butiker, mässor och på event.
I del två av projektet skapades en webblösning vars syfte är att förenkla
projekt vid exempelvis stambyten där alla parter; yrkesmän,
hyresgästföreningar och hyresgäster, kan logga in för att välja sina
produkter och följa projektet. Designmodulen är öppen för hela världen
och här finns även möjlighet att dela sina skisser på sociala forum för att
få sina vänners synpunkter.
Designen och produktionen är gjord som en Windows Phone applikation som ett komplement till projekt- & kommunikationsverktyget.

Windows Phone-applikation

Design och produktion av Windows Phone applikation som ett komplement till projekt- & kommunikationsverktyget.

Dela din design

Dela din design och dina skisser på sociala forum för att få vänners synpunkter och tips!

Microsoft Award 2012

Vinnar-applikation x2!

Spree tog hem årets utgåva av Microsoft Awards i hela två kategorier för bästa Client-Consumer och Web!
Förutom vinsterna i dessa kategorier var lösningen även nominerad i kategorin Client-Business.

Client-Consumer

Juryns motivering: ”Centro Designstudio moderniserar en hel bransch genom möjligheten att designa ett nytt badrum i en interaktiv designstudio. Välj ditt nya kakel på en Microsoft Surface och få projektinformation direkt till din Windows Phone. En ”platt” lösning med flera dimensioner. ”

Web

Juryns motivering ”Genom nyttjande av olika typer av hårdvara i kombination med webben fångade det här bidraget juryns intresse på en gång. Spree har på ett innovativt sätt bygg en lösning som både attraherar konsumenter och återförsäljare med en genomtänkt design och arkitektur”

Om Centro

“Företagets affärsidé är att förse marknaden med byggkeramik och badrumsprodukter utifrån kriterierna leveranssäkerhet, kvalitet, tillgänglighet, kunskap och service. Flexibilitet, lyhördhet och vårdande av relationer är nyckelord. Centro är aldrig starkare än sin nästa affär.

Centro sätter en ära i att vara innovativa inom vår bransch och arbetar aktivt med att förvalta vårt arv och tradition samtidigt som vi utvecklar oss själva och vår bransch.”