McDonald´s

McSchema är effektiv schemaläggning med inbyggd försäljningsanalys för alla medarbetare på McDonald´s restauranger i hela Sverige.

Om caset

Sytemet består av ett schemaläggnings-program  för medarbetare på McDonald´s restauranger  i  Sverige. I programmet finns inbyggd försäljningsanalys som är ihopkopplad till schemaläggningen.

 

Programmet byggdes redan år 1998 och var Sprees (Marotz) första projekt. McDonald´s låg i en utvecklingsfas och effektiv analysering behövdes. Än idag används systemet på alla restauranger i Sverige och en anpassning från Windows XP till Windows 7 har gjorts.

Avancerat samarbete för analysering

Statistik på hög nivå!

Programmet är ihopkopplat med flera olika system. Dels analyserar programmet försäljnings-statistiken vid planering av försäljningen. McSchema får tillgång till försäljningen från kassasystemet som för statistik över sin försäljning varje kvart. Med all denna insamlade information kan systemet analysera och planera personalbehovet.”

Iniativt gränssnitt

Med iniativt gränssnitt kan schemaläggaren enkelt justera medarbetarnas scheman.

Långsiktigt åtagande

Med Sprees långsiktiga åtagande  har systemet uppdaterats från XP till Windows 7.

Delphi

Systemet är programmerat i Delphi med Interbase som databas.

Om McDonald´s

”Paul ”Palle” Lederhausen arbetade som leverantör av maskinell utrustning till gatukök, storkök och livsmedelshallar då han vid ett besök i USA fick upp ögonen för McDonald’s i Des Plaines, Illinois. Han imponerades av hur restaurangen sköttes och noterade den växande tillströmningen av gäster. Den 27 oktober 1973 öppnades den första restaurangen i Sverige på Kungsgatan i Stockholm. Tätt därpå följde ytterligare tre etableringar i Stockholm – på Sveavägen, Götgatan och S:t Eriksgatan. 1977 öppnades den första McDonald´s restaurangen utanför Stockholm i Norrköping och 1985 öppnas vår första McDrive i Kungens Kurva utanför Stockholm. Idag har vi ca 220 restauranger från Luleå i norr till Ystad i söder.”